Fairplay

Moc is vanaf 6 april 2013 officieel bekroond als Arag Fairplay Zone

De KNVB is samen met rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid bij amateurvoetbalverenigingen.
Amateurclubs worden uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers.

Clubs die voldoen aan de eisen ontvangen een FairPlay certificering - een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een professioneel arbitragebeleid - en een scheidsrechterspakket. Daarnaast gaan de gecertificeerde clubs, als steunpunt, amateurverenigingen in de buurt ondersteunen bij het opzetten van een scheidsrechtersbeleid.

Hieronder een stukje over de uitreiking op Voetbal.nl


Al vanaf de weg was te zien dat zaterdag 6 april niet zomaar een dag was voor voetbalvereniging MOC. Ballonnen en een groot ARAG-spandoek trokken de aandacht. En niet voor niets: MOC werd door met de Fair Play-certificering door ARAG en de KNVB beloond voor het uitstekende scheidsrechterbeleid.

Niemand minder dan betaald voetbalscheidsrechter Tom van Sichem was naar Midwoud gekomen om de scheidsrechterscommissie van MOC in het zonnetje te zetten. Hij deelde een tas vol scheidsrechterbenodigdheden uit en met de overhandiging van een Fair Play bord doopte hij het complex aan de Tripkouw in Midwoud om tot Fair Play zone.

De scheidsrechterscommissie van MOC, bestaande uit Ed Bobeldijk, Han Mulder en Rick Velthuis, stopt veel tijd en energie in het scheidsrechtergebeuren. MOC beschikt onder meer over veel zelf opgeleide jeugdscheidsrechters en heeft fair play en respect hoog in het vaandel staan. Mede daarom hebben ARAG en de KNVB MOC gecertificeerd.

Uitgedaagd

Amateurclubs worden uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers. Clubs die voldoen aan de eisen ontvangen een Fair Play-certificering, een kwaliteitskeurmerk dat staat voor een professioneel arbitragebeleid en een scheidsrechterpakket. Daarnaast gaan de gecertificeerde clubs, als steunpunt, amateurverenigingen in de buurt ondersteunen bij het opzetten van een scheidsrechterbeleid.

Bron: Voetbal.nl


Ook heeft Moc een regel aangenomen waarin wordt gesteld dat de spelende teams elkaar voor de wedstrijd de hand schudden. Dit is zodat de spelers elkaar al even hebben gezien voor de wedstrijd en zo dus hopelijk met meer respect de wedstrijd zullen beginnen. Hieronder een linkje naar de verdere uitleg van deze regel:

» Fairplay Regel

AUTOBEDRIJF KEIJZER
MIDWOUDER DORPSSTRAAT 44A
1679 GC MIDWOUD
T: 0229 201856
E: INFO@AUTOBEDRIJFKEIJZER.NL
Voetbalclinic
25 juni 2020 vanaf 17 uur!

AVIA CLUBSPAREN

ADRES

Tripkouw 28
1679GJ Midwoud
T: 0229 201280
E: info@vvmoc.nl

SOCIAL MEDIA

HOOFDSPONSOR

SPONSOREN