De Pen: de spannende weken van MOC JO9

De Pen: de spannende weken van MOC JO9

16-12-2019 11:19:59

Hoe vergaat het de teams van MOC? Iedere week wordt De Pen doorgegeven aan een speler/trainer/begeleider. Deze keer: Frank Bankersen, coach van MOC JO9-1.  

Ik heb van Patrick Lambarts, de coach van MOC jo17-1, "De Pen" gekregen met het verzoek een stukje te schrijven over de verrichtingen van je team. Ik, Frank Bankersen ben trainer/coach van MOC JO9.

Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 9 jaar zijn de maanden november en december altijd erg spannend met allemaal leuke dingen zoals Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw.

'Oplopen' bij FC Volendam in het FC Volendam Stadion

Voor de kids van MOC JO9, bestaande uit 7 jongens en 1 meisje, was het nog spannender,  aangezien ze waren uitgenodigd om mee “op te lopen” in het FC Volendam stadion tijdens de wedstrijd FC Volendam – NEC op vrijdagavond 29 november 2019. Het verzoek was om met 11 kids totaal op de lopen met de tegenstander van FC Volendam, NEC uit Nijmegen.

Bijna alle kids wilden graag mee en om het 11-tal compleet te maken liepen er ook een aantal vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes mee, dus traden we aan onder naam MOC JO9 & Friends.

We moesten om 19.30 uur verzamelen voor de entree van het stadion en van daaruit gingen we de kleedkamers in om het uit-tenue van FC Volendam aan te trekken. Tevens kregen de kids een uitgebreide toelichting op wat ze moesten doen en vooral wat ze niet mochten doen. Uiteraard was er ook nog tijd voor een elftalfoto! Dan richting de catacombe, wachten op de spelers en vervolgens het veld op. Wat een groot stadion!!

De kids vonden het allemaal super!!

Ze waren zelfs op TV te zien omdat de wedstrijd FC Volendam – NEC live werd uitgezonden. Na het oplopen hadden de kids en de meegekomen ouders, zusjes en opa’s een mooie plek op de tribune gekregen om de wedstrijd te bekijken. Het was een leuke spannende wedstrijd en FC Volendam won ook nog met 3-1. Al met al een geweldige avond! De kids willen graag nog een keer “oplopen”, maar dan met FC Volendam in het oranje-zwarte thuis-tenue. Net als MOC! 

Bekijk hier  de foto's!

Kampioenswedstrijd

En of dit allemaal nog niet genoeg was heeft MOC JO9 ook nog de mogelijkheid om kampioen te worden in de 2e klasse. Tegen gerenommeerde tegenstanders als Spartanen JO9-1 en de JO9-2 elftallen van grote clubs als Westfriezen, De Blokkers en de Zouaven worden louter overwinningen geboekt. Geen hele grote en makkelijke overwinningen, maar overwinningen waar ook echt voor gestreden moest worden.

Zoals bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Westfriezen JO9-2 die maar ternauwernood met 6-5 gewonnen werd of de uitwedstrijd tegen de Zouaven JO9-2 alwaar er in de laatste 10 minuten op karakter nog een 1-0 achterstand werd omgezet in een 3-1 winst!

Maar uit welke spelers bestaat MOC JO9 nu eigenlijk?

* Jaivy Houtman: multifunctioneel als speler en keeper, de oudste van het stel met een prima linkerbeen en tevens de absolute "latje trap" kampioen.

* Joris van Doorn: ook multifunctioneel als speler en keeper, goede verdediger met een enorme onverzettelijkheid, gaat niet aan de kant.

* Devy Veraar: het enige meisje in het team maar staat “haar mannetje” en is achterin niet te passeren.

* Vince Keijzer: ook achterin niet te passeren, zit, tot vervelends toe, bijna letterlijk bovenop de tegenstander.

* Luuk Helms: lichtvoetig, goede techniek, passeert ook regelmatig zijn tegenstander en levert daarna een goede voorzet af.

* Danny Jonkman: bijna de jongste maar ook bijna de grootste, ijzersterk aan de bal, uitstekende kwaliteiten als afmaker, een echte spits, 3 kansen zijn meestal 2 goals.

* Mick Sierhuis: staat sterk op benen, een goede techniek, is er een seizoen tussenuit geweest maar pakt het weer uitstekend op.

* Bryan Bankersen: de jongste van het stel, hele goede dribbel, uitstekende trap en voorzet en niet vies van een sliding “op de bal” op het laatste moment.

Een super leuke groep kinderen, allemaal fanatiek en altijd aanwezig op de training. De trainingen worden op maandag verzorgt door "ondergetekende" en op donderdag afwisselend door Bart Jonkman en Ilan Busman. Dit samen met een enthousiaste groep ouders een super lichting om te trainen en te coachen.

De groep heeft inmiddels het 2-1-2 systeem waarin we spelen ook aardig onder de knie en een ieder weet zijn positie goed in te vullen. Het mooie is dan ook dat er voor de wedstrijd wordt gevraagd... "mag ik voorin", mag ik "achterin" en dat dat dan ook de posities zijn waarin degene ook het best tot zijn recht komt.

Kriebels in de buik

Maar al met al kon er dus afgelopen zaterdag, 14-12-2019 thuis tegen Spartanen JO9-1 bij een overwinning het kampioenschap gevierd worden. Dit kon je aan de koppies voor de wedstrijd en het "meer dan normaal" druk doen wel merken. Sommige hadden kriebels in de buik en anderen waren overdreven vroeg wakker in de ochtend. Het is duidelijk... Dit is een hele speciale wedstrijd!!

Aangezien we de laatste wedstrijd tegen De Zouaven niet scherp waren en sommige nog wel eens een mannetje lieten lopen of stonden te slapen had ik hiervoor wat bedacht. Met een peptalk voorzien van een echte wekker heb ik ze getracht op scherp te zetten. Lachen in de kleedkamer!

En dat werkte want tegen Spartanen jo9-1 begonnen we zeer sterk, ondanks de strakke koude wind tegen en een nat veld, kwamen we al snel op 1-0 door Mick op aangeven van Luuk. Maar ook Spartanen liet zich gelden en kwam al snel op 1-1. Deze teleurstelling kwamen we snel te boven en nadat onze "latje trap specialist" Jaivy reeds 2 keer op de lat had geschoten maakte Danny 2 doelpunten. Devy en Vince hielden samen met keeper Joris het doel verder schoon en gingen we dus met een geruststellende 3-1 voorsprong naar de limonade. Tot ieders verrassing zaten er ook lekkere spekjes bij. De moeder van Vince had een mega zak spekjes gescoord en vond het beter dat dat naar het voetbalteam ging dan dat ze dat zelf thuis allemaal moesten opeten.

Succesjaar 2019

Na de dorst te hebben gelest en het suikergehalte naar een "high level" gebracht te hebben gingen we op voor de laatste 20 minuten van het succesjaar 2019. Zullen we het 'kampioenschap' pakken?

Onder de zeer goed leidende scheidsrechter Bart Jonkman hervatten we de wedstrijd. Met een keeperwissel Jaivy voor Joris starten we de 2e helft. Maar ook Spartanen heeft een keeperwissel gedaan en daar werden ze niet slechter van. Sterker nog, door wat onoplettendheid en jeugdig enthousiasme staan we binnen 10 minuten op 3-3. Zelf hebben we nog maar weer eens 2 keer op de lat geschoten. Ik denk dat "latje trap specialist" Jaivy zijn teamgenoten Bryan en Danny heeft aangestoken.

Verschrokken koppies

En dan... de laatste time-out voor de laatste 10 minuten. Ik zie verschrokken koppies en ze vragen wat er gebeurt als ze gelijk spelen. Ik voer de druk nog even op en zeg dat er echt gewonnen moet worden en dat ze alles uit de kast moeten halen de laatste 10 minuten.

Onder aansporing van het inmiddels in grote getale opgekomen publiek (ik zag zelfs zo'n 40 jaar MOC 1 ervaring in de vorm van de gebroeders Lambarts staan) herpakken we ons en komen we al snel op 4-3 voor door Danny!!! Achterin gaat het "slot erop" met Devy en Bryan en voorin wordt er hard gewerkt voor elke bal. Jaivy pakt nog een goede bal en daarna komt het verlossende fluitje...... het eindsignaal. De spelers vliegen elkaar in de armen, vallen op de grond, met als gevolg een heel modderfestijn. Uit alle kelen komt: 'Wij zijn Kampioen, Wij zijn Kampioen!'

Maar we vergeten Spartanen niet en nemen nog even vlug de gebruikelijke penalty's en dan barst het feest helemaal los!!!

Na de kampioensfoto gaan we douchen en trokken we warme kleren aan met daarover een veel te groot MOC-tenue. De trekker met platte wagen stond voor ons klaar met trekker driver Marcel om ons door Mid- en Oostwoud te rijden en iedereen te laten weten dat we kampioen zijn. Met de accu-toeter van Garage Keijzer en vele kampioensliederen is dat zeker gelukt. Zelfs een dikke hagelbui mocht de pret niet drukken.

Meester patatbakker

Na het ritje met de trekker weer terug de kantine in alwaar de patat, kroketten en frikadellen klaar staan. Dit alles onder leiding van Meester patatbakker Lars en zijn keukenprinsesjes Lisette, Suzanne en Chelsea. Alle aanwezige supporters smullen ook lekker mee!!

En of dit allemaal nog niet genoeg was doe ik nog een "klein" woordje waarbij elke speler nog even wordt aangehaald en krijgen ze allemaal een eigen beker! Toen ik dacht dat we alle festiviteiten gehad hadden werd ik blij verrast door Ronald Veraar die namens alle enthousiaste ouders voor elke speler en de coach nog een bosje bloemen had gehaald. Grote klasse!!

Bekijk hier de foto's!

Na dit alles hopen we de komende tijd weer wat rust te brengen in de koppies van de JO9. Nog 1 keer trainen en dan gaat de winterstop / kerstvakantie beginnen. De maand januari gaan we lekker de zaal in om ons vervolgens op te maken voor de wedstrijden na de winterstop. Wie weet promoveren we naar de 1e klasse dus dan kunnen we weer aan de bak. Dus mocht u na de winterstop nog een mooie pot voetbal willen zien kom dan gerust eens kijken naar de toppers van MOC JO9!

Rest mij nog even wat mensen te bedanken die het kampioensfeest tot een heel groot feest hebben gemaakt voor de kids:

* Arnold Druif, voor de trekker met platte wagen en de hooibalen.

* Autobedrijf Keijzer, voor de Accu-Toeter, prachtig ding!!

* vv MOC, voor de bijdrage aan deze festiviteiten!

* Alle enthousiaste ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's, etc, etc.....

 

Ik geef 'De Pen' door aan Henri Bronsvoort, de coach van MOC JO14. 

'De Pen' keert na de winterstop, in 2020, weer terug. Fijne dagen iedereen!

AUTOBEDRIJF KEIJZER
MIDWOUDER DORPSSTRAAT 44A
1679 GC MIDWOUD
T: 0229 201856
E: INFO@AUTOBEDRIJFKEIJZER.NL
Voetbalclinic
25 juni 2020 vanaf 17 uur!

AVIA CLUBSPAREN

ADRES

Tripkouw 28
1679GJ Midwoud
T: 0229 201280
E: info@vvmoc.nl

SOCIAL MEDIA

HOOFDSPONSOR

SPONSOREN