De Pen: MOC 2 zet de weg omhoog in

De Pen: MOC 2 zet de weg omhoog in

03-02-2020 20:13:10

Hoe vergaat het de teams van MOC? Iedere week wordt De Pen doorgegeven aan een speler/trainer/begeleider. Deze keer: Erik van ‘t Hof, speler van MOC 2. 

Nadat wij in 2016 op een haar na het kampioenschap misliepen, eindigden we de afgelopen jaren steevast in de subtop. Dit jaar is echter zeer wisselvallig en staan we in de grauwe middenmoot. Tijd om dit om te draaien tegen Always Forward 6. Nadat de heenwedstrijd in september eindigde in een 2-3 overwinningen voor het team uit Hoorn en zij ook boven ons stonden op de ranglijst hadden wij niet verwacht dat de wedstrijd zo zou lopen…

De eerste helft

Op het kunstgras in Hoorn was al snel duidelijk dat er maar één ploeg was die aanspraak maakte op de overwinning. Vaste rechtshalf Tim wist de ban te breken door 1 op 1 met de keeper niet te missen en niet snel daarna deed Derk hetzelfde. Blijkbaar kunnen spitsen van MOC 2 toch wel scoren als ze 1 op 1 komen met de keeper…. 

Het verzet was definitief verbroken en wij liepen al snel uit naar 0-5 voorsprong. Always Forward hanteerde een doorwisseltactiek, waarbij om de tien minuten verse krachten binnen de lijnen kwamen. Deze werkte echter averechts, want ze wisten niet waar ze het moesten zoeken. Na een schitterende goal van ‘il Capitano’ Pieter, drie goals van invalspits Jeroen werd er gerust met een 0-7 voorsprong.

De tweede helft

Als Always Forward nog het idee had om terug te komen werd dat in het eerste kwartier na rust direct de grond in geboord. Met goals van wederom de captain, Derk en niet te vergeten de beste speler van het veld -> Erik. En nee dat zijn niet de woorden van de schrijver (en toevallig ook Erik), maar de woorden van de scheidsrechter. 

Helaas vielen er ook nog een drietal tegengoals na gebrek aan concentratie, iets wat ook niet gek is als je zo’n grote voorsprong hebt. Na een handsbal van Always Forward speler, ging de bal nog op de stip. Speler/coach Bas mocht (na goedkeuring van de aanvoerder) aanleggen vanaf elf meter. Met zijn fijnbesnaarde traptechniek natuurlijk een koud kunstje. Hij stuurde de keeper de verkeerde kant op en schoot onberispelijk raak in de andere hoek. Al met al een simpele 11-3 overwinning. 

Aankomende zondag


Hopelijk zetten wij met deze overwinning de weg naar boven in, want met 18 punten uit 12 wedstrijden mogen we nog niet tevreden zijn. Komende zondag spelen wij om 12:00 op eigen veld tegen VVW. Je bent van harte uitgenodigd om ons te komen aanmoedigen en deze sterren in levende lijve teaanschouwen. 

PS: Dank aan gastspelers Jeroen, Timothy en Sjoerd. 

AUTOBEDRIJF KEIJZER
MIDWOUDER DORPSSTRAAT 44A
1679 GC MIDWOUD
T: 0229 201856
E: INFO@AUTOBEDRIJFKEIJZER.NL
HET 28STE MOC TOERNOOI
29, 30 en 31 Mei 2020
Klik hier voor de uitnodiging!
MOC 2 - VVW 5
01-03-2020 12:00

AVIA CLUBSPAREN

ADRES

Tripkouw 28
1679GJ Midwoud
T: 0229 201280
E: info@vvmoc.nl

SOCIAL MEDIA

HOOFDSPONSOR

SPONSOREN