De Pen: een galavoorstelling tegen Zwaagdijk

De Pen: een galavoorstelling tegen Zwaagdijk

10-03-2020 08:24:18

Hoe vergaat het de teams van MOC? Iedere week wordt De Pen doorgegeven aan een speler/trainer/begeleider. Deze keer: Leon de Gier, speler van MOC 1. 

Zo. Na wekenlang geen oogstrelend voetbal van de equipe van trainert Arno vanwege de verschillende weersomstandigheden, mocht MOC eindelijk haar kunsten weer vertonen op het biljartlaken van de club. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekker potje voetbal; een tegenstander in de vorm van Zwaagdoik die ook hoog op de ranglijst staat, (bijna) alle selectie spelers weer aanwezig en iedereen op zaterdag/zondagochtend een keer voor 7 uur 's ochtends het kussen aangeraakt. Dit belooft een mooie middag te worden!

4 man mochten plaats nemen op t bankie. Rowan, Sjoerd, Cas (vaste prik) en ook nestor/Man van Glas/slipperboy/El Capitano Aart zat weer bij de selectie na zijn zoveelste blessure in zijn carrière, een carrière die inmiddels langer duurt dan de leeftijd van sommige jongens in de selectie.

Voorbeeld

Kevin en Joris vertoonden hun kunsten bij het 2e; die wedstrijd werd soeverein met 5-3 gewonnen. Het voorbeeld was dus gegeven!

Sven trad weer oud en vertrouwd tussen de aluminium latten, met 2 sprintkanonnen op de backs in de vorm van Darren en Jeroen K. en het rodelijke duo Peter en Sjaakie mochten weer in het hart van de defensie aantreden. De mannetjes Stan, Nick en Timothy als middenvelders voor de steekballen en de nodige circus Sari-Sari capriolen. Niet scorende spits Dave (in het vervolg Kees) kreeg weer de kans in de punt om als spits niet te scoren en de buitenkanten werden bestreken door Thomas en Joep. Invalgrens Michael W., nog bedankt voor het hanteren van de vlag.

Zwaagdijk had een winterkemis achter de rug en dat was wel te zien aan de mannen. MOCcie kon lekker ballen had weinig te duchten van de oosterburen. Na 20 minuten werd de ban gebroken (nadat zowel Nick als Joep als Thomas het nalieten om de score al te openen). Een vrije trap (versierd door backie Darren) die zowaar een keer niet de ballenvanger bereikte of zelfs erover heen. Met een bekeken balletje lukte het mijzelf de 1-0 te maken.

Uitkomst

Luttele minuten later kwam ook Timothy tot scoren na een verwoestende uithaal waar alleen de keeper van Zwaagdijk moeite mee heeft in deze klasse. Het 3e doelpunt van Joep kwam ietwat gelukkig tot stand. Een kopbal van Jeroen ging eindelijk eens op doel, waarna het leer via via het doel in werd gewerkt. Ook Kees kreeg mogelijkheden tot scoren, maar het zal u niet verbazen wat hiervan de uiteindelijke uitkomst was. 

In de rust werden de koppies thee naar binnen geslurpt en gewaarschuwd voor gemakzucht en een eventuele storm van Zwaagdijk. Wij zo door blijven gaan, score opkrikken en de beuk erin. Resultaat; na rust ging MOC vrolijk verder met voetballen en scoren. Vlotlopende aanval via verschillende spelers waar Nick met een bekeken schuiver voor de 4e van de middag zorgde. Ook Thomas kwam even later tot scoren nadat ie één-op-één kwam met de keeper en beheerst binnenschoot. Tal van mogelijkheden werden helaas niet verzilverd de 2e helft, ook niet door invallers Cas en Rowan die met hun gedachten misschien al een wereldgoal hadden gemaakt.

Rebound

De laatste goal van MOC kwam van de voet van mijzelf. Ik denk dat er meer spelers blijer waren dat Jeroen met zijn kopbal niet scoorde dan dat de rebound werd binnen getikt. Maar dit uiteraard geheel terzijde. 

Als we iets zuiverder waren in de eindpass en koelbloediger voor het doel had de score nog hoger kunnen uitvallen, maar voor MOC-begrippen is dit uiteraard een prima prestatie. 

De Balletjes van Ed

De 3e helft werd uiteraard aangegrepen om de medespelers even te belichten onder het genot van 'De balletjes van Ed' en een biertje, mede mogelijk gemaakt door de kantine tijgers Darren, Rowan en onze gepensioneerde keeper Nol. 

Supporters, weer bedankt voor het kijken naar deze galavoorstelling, volgende week wacht de volgende derby: DESS uit! Ook een taaie tegenstander, die dicht bij ons op de ranglijst staat. Tot dan! 

AUTOBEDRIJF KEIJZER
MIDWOUDER DORPSSTRAAT 44A
1679 GC MIDWOUD
T: 0229 201856
E: INFO@AUTOBEDRIJFKEIJZER.NL
HET 28STE MOC TOERNOOI
29, 30 en 31 Mei 2020
Klik hier voor de uitnodiging!
MOC JO17-1 - DTS JO17-1
Afgelast
MOC JO17-2 - ST Blokkers de/HSV Sport 1889 JO17-1
Afgelast

AVIA CLUBSPAREN

ADRES

Tripkouw 28
1679GJ Midwoud
T: 0229 201280
E: info@vvmoc.nl

SOCIAL MEDIA

HOOFDSPONSOR

SPONSOREN